

اکثر مبتدیان پس از نصب وردپرس و هنگام انتخاب قالب سایت با این سؤال مواجه می شوند که انتخاب قالب سایت مناسب بر اساس چه فاکتورهایی باید انجام شود. آیا فقط انتخاب بر اساس زیبایی کافیست؟
برای انتخاب قالب مناسب سایت ، هزاران گزینه رایگان و پولی پیش روی شما قرار می گیرد. هر قالب از دیگری بهتر به نظر می رسد. شما چگونه بهترین گزینه ممکن را انتخاب می کنید؟ در این مقاله 9 فاکتور مهمی را بیان می کنیم که شما هنگام انتخاب قالب مناسب سایت باید در نظر بگیرید.
چرا باید هنگام انتخاب یک قالب وردپرس دقت کنید؟
وردپرس برای ایجاد انواع سایت ها استفاده می شود و به همین دلیل هر قالب برای کاربرد متفاوتی تولید می شود. قالب وردپرس شما باید متناسب با محتوای سایتتان باشد. به طور مثال اگر شما سایتی در زمینه سیاست و یا مسائل اجتماعی دارید باید قالبی را انتخاب کنید که خوانایی متون را بهبود بخشد.
خیلی از قالب های وردپرس قابلیتی دارند که به شما اجازه می دهد بسیاری از بخش ها را مطابق سلیقه خودتان سفارشی کنید. اما اگر این قالب ها به درستی کد نویسی نشده باشند ، همین قابلیت بعدا کار شما را هنگام تعویض قالب و یا استفاده از افزون های دیگر با مشکل مواجه می کند. شما مجبور خواهید بود دیگر فقط از همان قالب استفاده کنید و یا هزینه ای به برنامه نویس پرداخت کنید تا در تعویض قالب به شما کمک کند.
از طرف دیگر ، برخی از قالب های وردپرس که خیلی زیبا به نظر می رسند ، می توانند واقعا باعث کند شدن سایت شما شوند. هیچ کس سایت های کند را دوست ندارد ، خصوصا گوگل ، که ترجیح می دهد به سایت های سریع تر رتبه های بهتری بدهد.
قالب شما در واقع صورت سایت وردپرسی شماست و در اینکه کاربران ، سایت شما را به خوبی موتورهای جستجو ببینند نقش مهمی ایفا می کند.
به قول ضرب المثل معروفمان: هر گردی که گردو نیست!
با این اوصاف نگاهی می اندازیم به فاکتورهایی که با رعایت آنها شما می توانید مطمئن شوید در انتخاب قالب سایت مناسب بهترین گزینه را برگزیده اید.
1- سادگی
بسیاری از قالب های وردپرس در شرایطی تولید می شوند که رنگ های بسیار زیادی دارند ، طرح بندی پیچیده ای دارند ، در آنها از انیمیشن های فلش استفاده شده و غیره. گاهی اوقات ممکن است شما این امکانات را نیاز داشته باشید ، اما در بیشتر مواقع واقعا نیازی به همه اینها ندارید.
به دنبال قالبی باشید که نوع طراحی و طرح بندی آن به شما در رسیدن به هدفتان کمک کند.. برای این کار لازم است خوب ببینید و سادگی و کاربرد پذیری را به خطر نیندازید. برای انتخاب قالب سایت مناسب مطمئن شوید ظاهر دموی قالب بیش از حد پیچیده نیست. هدف از طراحی سایت حرفه ای این است که به کاربران کمک شود تا اطلاعات مورد نیازشان را پیدا کنند و همچنین به مدیران سایت کمک شود تا در همان زمان به اهدافشان برسند.
اگر یک قالب خیلی عالی به نظر برسد اما نتواند به شما کمک کند تا کسب و کار جدیدی داشته باشید یا اعضای جدیدی برای سایتتان جذب کنید بنابراین این قالب خوبی نیست. همچنین اگر کاربران سایت شما نتوانند بخش مورد نظرشان را به راحتی در سایت پیدا کنند باز هم این قالب خوبی نیست.
2- واکنش گرایی
یکی از ویژگی های طراحی سایت حرفه ای ریسپانسیو بودن سایت است. قالب های ریسپانسیو (واکنش گرا) طرح بندی صفحات خود را بر اساس ابعاد صفحه های نمایش و دستگاه های مختلف مثل موبایل و تبلت تغییر می دهند. این ویژگی شاید قبلا جزء ویژگی های اختیاری یک سایت بود اما امروز دیگر اینطور نیست!
میزان قابل توجهی از ترافیک یک سایت از طریق موبایل ها و سایر دستگاه های قابل حمل دیگر ایجاد می شود. بسته به موضوع سایت شما ممکن است این مقدار از 50 درصد کل ترافیک سایت نیز فراتر رود.
گوگل سایت هایی را که به صورت ریسپانسیو طراحی شده اند در رتبه های اول نتایج سرچ مخصوص موبایل ها نمایش می دهد. بدون در نظر گرفتن موضوع سایت و قشری که جامعه هدف سایت را تشکیل می دهند ، تمامی سایت ها باید از طراحی ریسپانسیو بهره ببرند. امروز اکثر قالب های وردپرس ، واکنش گرا هستند اما هنوزم قالب هایی هستند که از ابعاد ثابت استفاده می کنند و اصلا مخصوص موبایل طراحی نشده اند. برای انتخاب قالب سایت مناسب مطمئن شوید قالبی که قصد استفاده از آن را دارید طراحی مخصوص موبایل نیز دارد.
آزمایش ریسپانسیو بودن قالب
ساده ترین راه برای اینکه متوجه شوید یک قالب ، ریسپانسیو است یا نه این است که ابعاد مرورگر اینترنت خود را تغییر دهید. به محض اینکه عرض مرورگر را کم کنید طرح بندی قالب نیز باید تغییر کند و متناسب با عرض جدید شود. برای اینکه آزمون کامل تری انجام دهید و مطمئن شوید قالب مورد نظر از دید گوگل هم ریسپانسیو است یا خیر ، می توانید از سرویس تست طراحی مخصوص موبایل گوگل استفاده کنید. توجه داشته باشید که این تست هشدارهایی را نمایش می دهد. به آن هشدارهایی توجه کنید که قرمز رنگ هستند و در مورد کوچک بودن اندازه متن ، پهن تر بودن عرض محتوا نسبت به صفحه نمایش و غیره هستند.
3- سازگاری با همه مروگرها
کاربران شما از مرورگرهای مختلفی استفاده خواهند کرد. قالب شما ممکن است در مرورگری که شما استفاده می کنید خیلی عالی به نظر برسد اما در مرورگر دیگری با مشکلاتی مواجه شود. اینجاست که سازگاری با همه مرورگرها اهمیت پیدا می کند. بیشتر توسعه دهندگان قالب های وردپرسی ، قالب های خود را با ابزار پیچیده تست سازگاری با مرورگر ها تست می کنند.
آنها ممکن است این نکته را به صورت کاملا واضح در سایشان اعلام کنند. اما اگر این کار نکردند، شما همیشه می توانید یک سری تست های پایه برای سازگاری قالب مورد نظرتان با مرورگرهای مختلف مثل کروم ، فایرفاکس ، اینترنت اکسپلورر و غیره انجام دهید.
فراموش نکنید که این تست را با مرورگرهای مختلف در در موبایل نیز انجام دهید.
4- تعداد افزونه های پشتیبانی شده
قدرت اصلی وردپرس به خاطره افزونه های آن است. (افزونه چیست؟) این فزونه ها به شما این امکان را می دهند که با سایت وردپرسیتان هر کاری انجام دهید. تعداد افزونه های وردپرس بسیار زیاد است اما بعضی از آنها به نسبت سایرین خیلی محبوب تر هستند و بیشتر هم استفاده می شوند. افزونه هایی مثل Gravity Form ، Yoast Seo ، W3 Total Cache و برخی دیگر از این دسته هستند.
برای انتخاب قالب سایت مناسب مطمئن شوید که قالب وردپرسی شما تمامی افزونه های محبوب را پشتیبانی می کند و با آنها سازگار است. اگر مطمئن نیستید می توانید از توسعه دهنده آن قالب بپرسید.
5- ترجمه و قابلیت چند زبانی
زبان اصلی وردپرس ، انگلیسی است در حالی که زبان اصلی سایت های ایرانی در 99 درصد مواقع فارسی است. به احتمال زیاد شما قصد دارید سایتی با زبان فارسی راه اندازی کنید. شاید هم در آینده تصمیم بگیرید سایتتان را چند زبانه کنید. برای اینکه به راحتی بتوانید از قالبی که انتخاب کرده اید استفاده کنید و در آینده نیز به مشکل نخورید ، برای انتخاب قالب سایت مناسب مطمئن شوید قالب شما به زبان فارسی ترجمه شده و از قابلیت چند زبانی نیز پشتیبانی می کند.
6- سازگاری با صفحه سازها
صفحه سازها جزء افزونه های وردپرس هستند که بعد از نصب آنها قادر خواهید بود صفحات سایت را بدون کد نویسی و از طریق کشیدن و رها کردن عناصر مختلف طراحی کنید.
در بسیاری از قالب های وردپرس یکی از افزونه های پیش فرض ، افزونه صفحه ساز است. به این معنی که وقتی شما اقدام به نصب آن قالب می کنید ، افزونه صفحه ساز نیز همراه با قالب نصب می شود. بعضی از این صفحه سازها فقط مخصوص توسعه دهنده گان قالب و یا برنامه نویسان هستند. استفاده از این صفحه سازها می تواند موجب ایجاد مقدار زیادی کدهای برنامه نویسی ناخواسته شود و حتی زمانی که شما تصمیم به تعویض قالب بگیرید مجبور خواهید شد زمان زیادی را صرف پاکسازی کدهای اضافی کنید.
شما باید قالبی را انتخاب کنید که همراه با آن ، یکی از صفحه سازهای محبوب و پر طرفدار وجود داشته باشد. البته در غیر اینصورت هم شما می توانید یکی از این صفحه های سازهای معروف را به صورت جداگانه تهیه و نصب کنید. (حتما مطمئن شوید که قالب شما با صفحه سازهای معروف سازگار است.)
7- پشتیبانی قوی
یکی از معایب استفاده از قالب رایگان وردپرس این است که پشتیبانی برای آنها وجود ندارد. البته هستند قالب های رایگانی که از پشتیبانی خیلی خوب نیز بهره می برند اما اکثر قالب های رایگان فاقد پشتبانی هستند. اگر مشکلی برای قالب وردپرس شما پیش بیاید شما مجبورید خودتان راه حل را پیدا کنید و یا هزینه ای را به یک طراح سایت حرفه ای پرداخت کنید تا مشکلات را بر طرف کند.
برای انتخاب قالب سایت مناسب مطمئن شوید قالبی را انتخاب می کنید که از پشتیبانی خوبی برخوردار است. بسیاری از قالب های حرفه ای ، به شما پشتیبانی رایگان ارائه می دهند علاوه بر این اسنادی دارند که در آن مشکلات رایج مطرح و راه حل نیز مشخص شده است.
8- سئوی قوی
قالب سایت شما نقشی حیاتی در سئو شدن سایتتان ایفا می کند. ممکن است قالبی زیبا به نظر برسد اما از کدنویسی ضعیفی در آن استفاده شده باشد و این روی وضعیت سایت شما در موتورهای جستجو تأثیر منفی می گذارد.
بررسی وضعیت کدنویسی یک قالب شاید برای مبتدی ها سخت باشد ، به همین دلیل در بسیاری از فروشگاه های قالب در قسمت مشخصات ذکر شده که وضعیت سئوی آن قالب چگونه است.. علاوه بر این برای اینکه مطمئن شوید یک قالب از کدهای مناسب HTML5 استفاده می کند ، می توانید از سایت W3C Markup Validation استفاده کنید.. البته توجه داشته باشید این سایت پس از تست قالب ، هشدارهای زیادی می دهد که بعضی از آنها مشکلی در سئو ایجاد نمی کنند.
9- امتیازها و نظرات دیگران
معیاری دیگر برای انتخاب قالب سایت مناسب ، نظرات و امتیازات کاربرانی است که از آن استفاده کرده اند. اگر قالب مد نظر شما در یک فروشگاه قالب یعنی سایتی به جز سایت اصلی آن قالب به فروش رفته باشد ، شما می توانید نظرات و امتیازاتی که برای آن قالب وجود دارد را مشاهده کنید.
برای قالب های رایگان وردپرس که در سایت اصلی وردپرس وجود دارند ، می توانید امتیازات و نظرات را زیر دکمه دانلود مشاهده کنید. در این قسمت ابتدا میزان امتیازها را می بینید و اگر به طور مثال روی کلمه 5 Stars کلیک کنید ، نظرات کسانی که به قالب ، امتیاز 5 ستاره داده اند را نیز مشاهده می کنید.
تقریبا در بین نظرات تمام قالب های وردپرس ، نظرات منفی دیده می شود اما در صورتی که تعداد این نظرات منفی بیش از حد بود باید آنها را با دقت مرور کنید.
منبع: wpbeginner