

قصد دارید گوگل آنالیز در وردپرس نصب کنید؟ دانستن این موضوع که مخاطبان شما چه عکس العملی نسبت به وب سایتتان دارند برای رسیدن به موفقیت امری ضروری است و بهترین روش از طریق وضعیت ترافیک سایت است. این چیزی است که گوگل آنالیتیکس به صورت رایگان برای شما فراهم می کند.
در این مطلب ، بیان خواهم کرد که چرا Google Analytics مهم است و چگونه می توان آن را در سایت وردپرسی خود نصب کنیم (قدم به قدم).
چرا گوگل آنالیتیکس برای وبمستران مهم است؟
به محض اینکه شروع به مدیریت سایتتان کردید ، هدف شماره 1 شما به دست آوردن ترافیک و مشترکین بیشتر خواهد بود. گوگل آنالیز با نشان دادن وضعیت ها و موقعیت های مهم به شما کمک می کند در راستای هدایت اطلاعات و ترافیک ، تصمیم گیری های درستی انجام دهید. می توانید موارد زیر را در گوگل آنالیتیکس مشاهده کنید:
چه کسی از وب سایت شما دیدن می کند؟
این بخش از Analytics به سؤالات “موقعیت جغرافیایی مخاطب شما کجاست؟” و “کاربر برای مشاهده ی سایت شما از کدام مرورگر استفاده می کند؟” پاسخ می دهد و اطلاعات بسیار مهم دیگری همچون وضوح صفحه ، پشتیبانی جاوا اسکریپت ، پشتیبانی فلش ، زبان و غیره را به شما نمایش می دهد.
این اطلاعات بسیار مفید هستند و به روش های بیشماری می توانند کمک حال شما باشند. وقتی یک طراحی سفارشی داشته باشید ، می توانید از اطلاعات کاربر استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که سایت شما با مخاطب سازگار و متناسب باشد.
اگر اکثر کاربران شما پشتیبانی فلش ندارند ، پس باید از افزودن عناصر فلش در سایت خود پرهیز کنید. اگر اکثر کاربران شما دارای وضوح تصویر 1280 می باشند ، پس اطمینان حاصل کنید که طراحی شما با وضوح آنها سازگار باشد (یا از وضوح آنها کمتر باشد).
وقتی مردم در سایت شما هستند چه کاری انجام می دهند؟
می توانید مسیر کاربر در وب سایت خود را دنبال کنید ، می توانید متوجه شوید کاربر چه مدت در وب سایت شما زمان سپری کرده است و می توانید بفهمید نرخ خروج (درصد کاربرانی که پس از اولین دیدار دیگر از سایت شما دیدن نمی کنند)چقدر است.
با استفاده از این اطلاعات، می توانید نرخ خروج را کاهش و نرخ دیدار از سایت را افزایش دهید.
مردم بیشتر چه زمان هایی از وب سایت شما دیدن می کنند؟
با آگاه بودن از ساعات شلوغی روز برای سایت خود ، می توانید زمان مناسب برای انتشار پست ها را انتخاب کنید. اگر آن بازه ی زمانی با زمان شما سازگار و متناسب نیست ، پس می توانید پست های خود را زمانبندی کنید تا در آن ساعات به نمایش درآیند.
مردم چگونه وب سایت شما را پیدا می کنند؟
این بخش از آنالیتیکس به شما نشان می دهد کاربر چگونه با سایت شما آشنا شده است (برای مثال: از طریق موتورهای جستجو ، لینک های مستقیم و یا لینک های ارجاعی از سایت های دیگر).
همچنین به شما نشان می دهد چند درصد از بازدید کنندگان شما از هر کدام از منابع موجود(همان روش های آشنایی با سایت) به دست آمده اند. گوگل آنالیز اطلاعات دقیق و کاملی از هر کدام ازاین دسته بندی ها برای شما فراهم می کند. اگر از دسته ی موتورهای جستجو کاربر به دست آورده اید ، گوگل آنالیتیکس به شما نشان می دهد کدام موتور جستجو بیشترین ترافیک را برای شما به ارمغان آورده است ، گوگل ، یاهو، بینگ و غیره.
تجزیه و تحلیل منابع ارجاعی به شما نشان می دهد که باید بیشتر با کدام سایت ها کار کنید و در ارتباط باشید. اگر بهترین منبع ارجاعی شما فیسبوک است ، پس باید محتوای اختصاصی در فیسبوک داشته باشید تا بدین طریق باعث شوید مخاطبان توییتری شما حس خاص بودن داشته باشند.
اگر بهترین منبع ارجاعی شما یک وب سایت خارجی است ، پس شاید بهتر باشد به فکر همکاری با آن وب سایت باشید(رد و بدل کردن پست میهمان یا چیزی شبیه به این).
مردم چگونه با محتوای شما رابطه برقرار می کنند؟
Google Analytics نشان می دهد که کاربران چه تعاملی با محتوای سایت شما دارند. این به شما نشان می دهد که چند درصد از کاربران روی کدام لینک موجود در سایت شما کلیک می کنند و اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهد.
می توانید برای فهمیدن این موضوع که چه روشی برای رسیدن شما به اهدافتان بهترین است ، با ایجاد تجارب محتوایی در گوگل آنالیتیکس تست های A/B اجرا کنید.
با مشاهده ی نحوه ی تعامل کاربر ، می توانید با توجه به نیاز کاربر روی محتوای خود کار کنید. با مشاهده ی پاسخ ها برای سوالات بالا ، می توانید روی استراتژی هایی تمرکز کنید که تاثیر بهتری در سایت شما دارند و از استراتژی های غیر مفید چشم پوشی کنید.
به زبان ساده ، روش های احتمالی را حذف می کنید و بر روی وضعیت هایی تمرکز می کنید که واقعا اهمیت دارند ، بنابراین می توانید تصمیمات حساب شده بگیرید.
چگونه در گوگل آنالیز ثبت نام کنیم؟
گام 1: ابتدا باید یک حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس ایجاد کنید. برای انجام این کار، از صفحه ی ثبت نام گوگل آنالیتیکس دیدن کنید.
صفحه ای شبیه تصویر زیر مشاهده خواهید کرد. اگر از قبل یک حساب کاربری گوگل یا جیمیل دارید ، می توانید از آن برای ورود استفاده کنید. اگر حساب کاربری جیمیل ندارید ، باید یک حساب کاربری برای خودتان ایجاد کنید.
توجه: به دلیل تحریم ایران توسط گوگل ، برای ثبت نام در این سرویس نیاز به وی پی ان دارید.
گام2: وقتی وارد حساب کاربری جیمیل خود شدید ، به صفحه ای شبیه تصویر زیر انتقال داده می شوید. در این صفحه می توانید با استفاده از حساب کاربری جیمیل خود در گوگل آنالیتیکس ثبت نام کنید.
گام3: در صفحه ی بعدی ، می توانید بین گزینه های وب سایت یا اپلیکیشن موبایل انتخاب کنید. حواستان باشد که حتما وب سایت را انتخاب کنید.
بعد از این باید نام کاربری حساب (که همان نام پروفایل گوگل آنالیز برای این وب سایت است) ، نام وب سایت ، URL وب سایت ، کشور و منطقه ی زمانی را وارد کنید.
وقتی این اطلاعات را وارد کردید ، بر روی کلید Get Tracking ID کلیک کنید. حالا با شرایط و خدمات Google Analytics رو به رو می شوید که باید با آن موافقت کنید ، پس روی کید I Agree (موافقم) کلیک کنید.
گام4: حالا کد رهگیری گوگل آنالیتیکس به شما ارائه می شود. می توانید این کد رهگیری را کپی کنید چون لازم است بسته به روشی که در زیر استفاده می کنید آن را در سایت وردپرسی خود وارد کنید.
پیشنهاد می کنم تب مرورگرآنالیتیکس را باز نگه دارید جون شاید لازم شود به محض اینکه کد را در سایتتان وارد کردید دوباره به آن رجوع کنید.
حالا که یک حساب کاربری گوگل آنالیز تنظیم کردید ، لازم است نگاهی به نحوه ی نصب گوگل آنالیز در وردپرس داشته باشید.
نحوه نصب گوگل آنالیز در وردپرس
روش های بسیار مختلفی برای نصب گوگل آنالیز در وردپرس وجود دارند. ما سه روش مختلف را به شما معرفی خواهیم کرد که اولین آنها ، آسان ترین و آخرین آنها سخت ترین روش است.
می توانید روشی را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با نیازهای شما دارد.
1- گوگل آنالیتیکس در وردپرس با استفاده از MonsterInsights
Monsteinsights (مانستراینسایتس) محبوب ترین افزونه ی گوگل آنالیز در وردپرس است. این افزونه در بیش از 1 میلیون وب سایت استفاده می شود که از جمله ی آنها می توان به Bloomberg ، PlayStation ، Zillow و غیره اشاره کرد. این روش آسان ترین و تا الان بهترین روش برای نصب گوگل آنالیتیکس در وردپرس است (برای تمام کاربران تازه کار و حرفه ای).
Monsterlights هم دارای یک نسخه ی رایگان و هم یک نسخه ی حرفه ای است. در این آموزش ، ما از نسخه ی رایگان آن استفاده می کنیم.
اگر ویژگی های پیشرفته تری همچون ردیابی فروشگاه اینترنتی ، ردیابی تبلیغات ، ردیابی نویسنده و غیره نیاز دارید می توانید از نسخه ی حرفه ای Monsterlights استفاده کنید. فرآیند تنظیم و نصب آنها مشابه یکدیگر است.
اولین کاری که لازم است انجام دهید نصب و فعال سازی این افزونه است. پس از فعالسازی ، افزونه یک منوی جدید با نام “Insights” در بخش مدیریت سایت وردپرسی شما ایجاد می کند. برای تنظیمات افزونه باید از قسمت Insights » Settings استفاده کنید.
در این صفحه، باید روی کلید “Authenticate with your Google account” کلیک کنید تا از این طریق ارتباط بین سایتتان و گوگل آنالیز برقرار شود.
این کار یک پنجره باز می کند که در آن می توانید حساب کاربری گوگل خود را وارد و تایید کنید.
برای ادامه ، روی Next کلیک کنید. اکنون لازم است روی دکمه ” Click to get Google Code ” کلیک کنید.
سپس یک پنجره ی دیگر با پیغام ” MonsterInsights would like access to your Google Analytics data” باز می شود.
روی کلید “Allow” کلیک کنید تا ادامه دهید.
حالا پنجره ی تایید حساب کاربری (authentication) یک خط کد نمایش می دهد که باید آن را کپی کنید.
سپس، باید این کد را در پنجره ی MonsterInsights وارد کرده و روی “Next” کلیک کنید تا ادامه دهید.
آخرین گام انتخاب پروفایلی است که می خواهید ردیابی کنید. در اینجا باید وب سایت خود را انتخاب کرده و سپس روی کلید Next کلیک کنید.
همین. شما با موفقیت گوگل آنالیز در وردپرس خود نصب و تنظیم کردید.
به یاد داشته باشید ، قبل از اینکه وضعیت و اطلاعات به شما نمایش داده شود کمی باید صبر کنید. بهترین نکته در مورد Monsterlights این است که می توانید گزارش گوگل آنالیتیکس خود را داخل داشبورد وردپرس مشاهده کنید. برای دیدن این گزارش می توانید خیلی راحت به قسمت Insights » Reports بروید تا یک مرور و بررسی سریع از داده های قابل قیاس و بررسی خود به عمل آورید.
برای تنظیم آمارهایی که می خواهید دنبال کنید می توانید از تب Tracking استفاده کنید.
2- افزونه Insert Headers and Footers
این روش به خوبی روش Monsterlights نیست چون در این روش نمی توانید تنظیمات رهگیری پیشرفته انجام دهید و همچنین نمی توانید داده های گوگل آنالیتیکس خود را در داشبورد وردپرس مشاهده کنید.
ابتدا، باید افزونه Insert Headers and Footers را نصب و فعال کنید. برای فعالسازی ، باید به قسمت تنظیمات » Insert Headers and Footers بروید. در این بخش باید کد گوگل آنالیتیکس که قبلا در گام 4 کپی کرده بودید را داخل بخش headers وارد کنید.
فراموش نکنید که برای ذخیره ی تنظیمات خود روی کلید Save Changes کلیک کنید.
3- نصب گوگل آنالیتیکس در قالب وردپرس
این روش تنها برای کاربران پیشرفته و حرفه ای است که با کدنویسی آشنا هستند. این روش به نوعی غیر قابل اطمینان است چون در صورتی که قالب را تغییر داده یا به روز رسانی کنید کد شما ناپدید خواهد شد. من تقریبا هیچگاه استفاده از این روش را پیشنهاد نمی کنم.
کد را در فایل header.php وارد کنید
به سادگی فایل header.php را در قالب وردپرس خود ویرایش کنید و کدی که در گام 4 کپی کردید را بعد از تگ <body> وارد کنید.
فراموش نکنید که تغییرات خود را ذخیره کنید و فایل را در سرور خود آپلود کنید.
افزودن از طریق فایل توابع پوسته ( Functions )
همچنین می توانید کد رهگیری گوگل آنالیتیکس را در فایل توابع پوسته وردپرس اضافه کنید. در این صورت کد به صورت خودکار در همه ی صفحات سایت شما اضافه می شود.
شما باید این کد را به فایل functions.php در تم خود اضافه کنید.
<?php
add_action(
'wp_head'
,
'wpb_add_googleanalytics'
);
function
wpb_add_googleanalytics() { ?>
// کد گوگل آنالیز را که در مرحله 4 دریافت کردید اینجا قرار دهید
<?php } ?>
مشاهده ی گزارشات در وب سایت گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس قادر به نمایش مجموعه ای از داده های جمع آوری شده از وضعیت های وب سایت شما است. می توانید این داده ها را با رفتن به داشبورد گوگل آنالیتیکس خود و کلیک بر روی تب reporting مشاهده کنید.
حالا می توانید گزارشات گوگل آنالیتیکس را در ستون سمت چپ مشاهده کنید. هر بخش به تب های مختلفی تقسیم شده است و کلیک کردن بر روی یک تب آن را باز کرده و گزینه های بیشتری را به شما نمایش می دهد.
- تب Audience گزارش هایی را به شما نمایش می دهد که در درک کاربران به شما کمک خواهند کرد.
- گزارشات Acquisition نشان می دهند کاربران شما از چه طریق با شما آشنا شده اند.
- گزارشات behavior به طور خلاصه بیان می کنند کاربران شما بعد از ورود به سایتتان چه کاری انجام می دهند.
- گزارشات Conversion نیز نشان می دهند پیشرفت شما در راستای اهدافتان چگونه بوده است.
امیدوارم این مطلب برای آموزش نصب گوگل آنالیز در وردپرس به شما کمک کرده باشد. اگر این مطلب را دوست داشتید لطفا آن را در شبکه های اجتماعی به دوستانتان معرفی کنید.
منبع: wpbeginner.com