

گوگل اولین اعلام رسمی خود در ارتباط با اولویت نسخه موبایلی سایت ها برای ایندکس شدن را انجام داد. و همین موضوع به اهمیت طراحی سایت حرفه ای بیشتر تأکید می کند چرا که یک سایت حرفه ای قطعا شامل طراحی ریسپانسیو (مخصوص موبایل و تبلت) نیز هست.
چیزی که مشخص است این است که قسمتی از اولویت ایندکس شدن نسخه های موبایلی به قبل تر از اعلام رسمی گوگل باز می گردد ، این تنها اولین اعلام رسمی گوگل در مورد آن از طریق کانال های خودش است. نمایندگان گوگل قبلا اعلام کردند که تعداد چشمگیری از سایت ها به پروسه ی ایندکس شدن نسخه های موبایلی وارد شده اند.
گوگل دوباره اعلام کرد که برای شروع فرآیند ایندکس نسخه های موبایلی سایت ها ابتدا سراغ سایت های شخصی می رود، که این گفته نیز فقط دانسته های قبلی ما را تایید می کند. سایت هایی که از طراحی وب سایت حرفه ای به صورت داینامیک استفاده می کنند بهترین گزینه ها برای ایندکس شدن نسخه های موبایل می باشند. وقتی سایت ها دارای نسخه های AMP و بدون AMP از محتوا باشند ، گوگل ترجیح می دهد نسخه های موبایل صفحات بدون AMP را ایندکس کند.
اولویت ایندکس نسخه موبایلی یعنی چه؟
در راستای تلاش برای ارائه ی بهترین تجربه به جستجوگران در همه ی دستگاه ها ، ایندکس نسخه موبایل به این معنی است که ربات گوگل فقط در نسخه موبایلی یک صفحه ی سایت می خزد و آن را ایندکس می کند.
از آنجایی که امروزه بیشتر جستجوها از طریق دستگاه های موبایل انجام می شود و کمتر از طریق رایانه های رومیزی، این نوع ایندکس روشی است که گوگل از طریق آن می تواند به اکثر کاربران این مژده را بدهد محتوایی که جستجو می کنند ، قطعا متناسب با صفحه نمایش دستگاه مورد استفاده آنها می باشد. اگر یک سایت نسخه ی خاص طراحی شده برای موبایل نداشته باشد ، آنگاه گوگل سایت را همانطور که هست ایندکس می کند.
واضح است که هیچ ایندکس نسخه موبایلی وجود ندارد که با ایندکس اصلی متفاوت باشد. همه ی محتواها از طریق یک پروسه ایندکس پردازش خواهند شد، اما گوگل در حال حاضر بیشتر از نسخه های طراحی شده برای موبایل استفاده می کند (البته اگر مالکان سایت ها این نسخه را طراحی کرده باشند).
رتبه بندی ها تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت
گوگل به مالکان سایت ها اطمینان داده است که پروسه ایندکس نسخه موبایل هیچ تاثیری بر رتبه بندی ها ندارد. این پروسه یک تغییر ساده در گردآوری محتوا بر اساس ایندکس گوگل ، ایجاد می کند. به عبارت دیگر، سایتی که به این پروسه وارد شده است هیچ برتری خاصی نسبت به سایتی که در این پروسه همکاری نکرده ، ندارد.
به هر حال ، وقتی کاربر جستجوی خود را از طریق موبایل انجام می دهد، محتوایی که دارای طراحی ریسپانسیو (مناسب برای موبایل) است ، طبیعتا رتبه ی بالاتری در جستجو می گیرد. این معیاری است که از سال 2015 تا کنون اعلام شده است.
گوگل به مالکان سایت ها اطلاع داده است
به سایت هایی که به پروسه ی اواویت ایندکس نسخه موبایل وارد شده اند از طریق کنسول جستجوی گوگل اطلاع داده می شود. علاوه بر این ، مالکان سایت ها می توانند انتظار افزایش چشمگیر میزان خزش ربات گوگل که مخصوص گوشی های هوشمند است را داشته باشند.
اطلاع رسانی کنسول جستجوی گوگل شبیه به مثال زیر است:
منبع: searchenginejournal.com