اخیرا در یکی از پروژه هایی که سایت خوب ، پشتیبانی آن را برعهده دارد مدیر سایت اعلام کرد وب سایتش نمایش داده نمی شود ، بدتر اینکه پس از بررسی مشخص شد این مشکل از 3 روز پیش وجود داشته! در چنین مواقعی است که ارزش یک سرویس مانیتورینگ آپتایم وب سایت مشخص می شود.
مانیتورینگ آپتایم وب سایت : آپتایم سایت چیست؟
Uptime (زمان فعال بودن) در واقع یک اصطلاح در حوزه تکنولوژی کامپیوتر است که به زمانی اطلاق می شود که یک سرور همچنان آنلاین است و در دسترس همگان می باشد. اگر سرور یک وب سایت آفلاین باشد و برای بازدیدکنندگان ، در دسترس نباشد ، در اصطلاح به این دوره زمانی که سرور در این وضعیت است ، Downtime (زمان غیرفعال بودن) گفته می شود. به طور کلی ، آپتایم برحسب درصد اندازه گیری می شود. در صورتی که زمان فعال بودن (Uptime) یک سرور 100 % باشد ، بدین معنی است که این وب سایت همواره و بدون هیچگونه وقفه ای ، آنلاین است. نظارت و بررسی زمان آپتایم سایت از اهمیت بالایی برخوردار است.
چرا مانیتورینگ آپتایم و داون تایم وب سایت در وردپرس مهم است؟
فرض کنید شما صاحب یک وب سایت بسیار جذاب و خیره کننده هستید که برای افزایش تعداد کاربران و مخاطبین خود ، سخت تلاش کرده اید. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که اگر وب سایت شما بنا به دلایلی از قبیل مشکلات سرور ، خطاهای برنامه نویسی ، درست کار نکردن سخت افزار ، مشکلات DNS ، تعمیرات ، بلایای طبیعی و حملات آنلاین ، آفلاین شود چه اتفاقی می افتد؟ زمان Downtime یک وب سایت تا حد زیادی می تواند به شهرت و اعتبار ، مشتریان احتمالی و مشتریان دائمی و درآمدتان آسیب بزند. پس از این که سایت شما دوباره آنلاین شود ، شما بایستی برای به دست آوردن مجدد مشتریان قدیمی و رتبه سایت خود تلاش های بسیار زیادی داشته باشید و این پروسه بسیار دشوار خواهد بود. درواقع این نکته برای وب سایت ها بسیار مهم و ضروری است که همواره آنلاین بمانند تا بدین ترتیب بازدیدکنندگان بتوانند در هر زمان که مایل باشند ، از آن بازدید کنند. آپتایم بودن سایت در حفظ ، رشد و هدایت ترافیک آن نقش بسیار مهم و حیاتی ایفا می کند. اکثر ارائه دهندگان سرویس های میزبانی ، اغلب میزان آپتایم 99 درصدی خود را ستایش می کنند. اما حتی 1 درصد زمان داون تایم به این معناست که نزدیک به 3 روز و نیم سایت با اختلال مواجه می شود که در نتیجه روی اعتبار ، مشتریان احتمالی و درآمدتان تاثیرگذار خواهد بود. اگر وب سایت شما مکررا آفلاین شود ، موتورهای جستجو این سایت را به عنوان سایت بی کیفیت در نظر می گیرند و آن را به دلیل رعایت نکردن زمان آپتایم 24/7 (24 ساعته در 7 روز هفته) جریمه می کنند. این مقاله به شما کمک می کند تا بتوانید به زمان آپتایم بودن سرور برای سایت وردپرسی خود نظارت داشته باشید و بدین ترتیب اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما هیچگاه غیرفعال نمی شود.
راه های مانیتورینگ وب سایت در وردپرس:
با استفاده از پلاگین های وردپرس
1- UptimeRobot
کجا می توان آن را یافت : دایرکتوری پلاگین های وردپرس
قیمت : رایگان
این پلاگین هر 5 دقیقه یکبار ، مانیتورینگ آپتایم وب سایت شما را انجام می دهد. روش کار این پلاگین بدین ترتیب است که هر 5 دقیقه یکبار ، فایل های هدر وب سایتتان را درخواست میکند و اگر در جواب ، کدهای حالت خاصی دریافت کند متوجه می شود که سایت شما Down شده است. اگر این اتفاق رخ دهد، این پلاگین در 30 ثانیه بعدی ، سایت را به دفعات چک می کند تا بتواند حالت سایت شما را تایید کند. اگر سایت شما غیرفعال شود ، از طریق ایمیل ، SMS ، توییتر و سایر راه های ارتباطی به شما پیام هشدار ارسال می کند.
2- Statuscake
کجا می توان آن را یافت : دایرکتوری پلاگین های وردپرس
قیمت : رایگان
Statuscake یکی از بهترین پلاگین های مانیتورینگ آپتایم وب سایت است که می توانید با استفاده از آن پی ببرید در سایت شما چه اتفاقی رخ می دهد. این پلاگین ، محیط کاربرپسندی دارد و هر 5 دقیقه یکبار سرور سایت ( یا خود سایت شما ) را بررسی می کند. با استفاده از این پلاگین می توانید آپتایم سایت را برای چندین وب سایتی که در محل های متفاوتی از دنیا قرار دارند، بررسی کنید. این پلاگین زمانی که سایت شما غیرفعال و سپس مجددا فعال شود، به شما اطلاع می دهد.
3- Jetpack by wordpress.com
کجا می توان آن را یافت : دایرکتوری پلاگین های وردپرس
قیمت : رایگان
تعداد بیشماری از افراد ترجیح می دهند که از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا برای وب سایتشان استفاده کنند. پلاگینJetpack با کارکرد ها و قابلیت هایی که دارد، کار را برای صاحبان وب سایت ها و طراحان سایت ، بسیار ساده تر کرده است. جت پک به عنوان یک راه حل پلاگینی برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات عمل می کند. اگر بخواهیم به طور خلاصه درباره این افزونه توضیح دهیم ، باید گفت این پلاگین وب سایت شما را هر 5 دقیقه یکبار بررسی می کند و هر زمان که سایت شما با خرابی مواجه شود و سپس احیا شود ، به شما اطلاع رسانی می کند. بهترین نکته در مورد این پلاگین این است که بسیار ساده و بدون هرگونه مشقت و سختی می توان از آن استفاده کرد.
روش هایی برای کاهش داون تایم سایت وردپرسی شما
1- خدمات مانیتورینگ وب سایت
شما می توانید با استفاده از سرویس جداگانه مانیتورینگ آپتایم وب سایت ، همواره بر روی چندین فعالیت در وب سایت خود نظارت داشته باشید. یک سرویس مانیتورینگ شما را قادر می سازد تا بتوانید کارهای نظارتی درقبال وب سایت خود را به راحتی برنامه ریزی کنید. تنها کافیست در یک سرویس جداگانه ثبت نام کنید و با کمک یک فرم آنلاین، سطح نظارت خود را تنظیم کنید.
2- از نرم افزارهای مانیتورینگ وب سایت استفاده کنید
زمانی که از نرم افزار مانیتورینگ آپتایم وب سایت استفاده می کنید ، قادر خواهید بود درخواست های HTTP که به سایت شما می رسند را به طور منظم زمان بندی کنید. این بدان معنی است که شما می توانید این نرم افزار را طوری پیکربندی کنید که به طور مکرر و ادامه دار وب سایت شما را بررسی کند و در نتیجه از این که سایت شما در تمامی زمان ها برای بازدیدکنندگان قابل رویت و در دسترس می باشد ، اطمینان حاصل کنید. اگر وب سایت شما بنا به هر دلیلی با افت مواجه شود و غیرفعال شود، از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی می کند. همواره این نکته را به یاد داشته باشید که بایستی نرم افزار مانیتورینگ آپتایم وب سایت را روی دو کامپیوتر مختلف نصب کنید زیرا اگر برای اولین کامپیوتر مشکلی پیش آید ، بدون این هیچ وقفه ای بتوانید همچنان روی وب سایت خود نظارت داشته باشید.
3- شرکت های هاستینگ را با دقت انتخاب کنید
زمانی که قصد دارید یک شرکت میزبان وب انتخاب کنید ، دقت کافی را داشته باشید زیرا این کار اصلا آسان نیست. شما بایستی چندین مورد را در ذهن داشته باشید. اکثر شرکت های میزبان وب قول می دهند که زمان آپتایم آن ها 99.99% خواهد بود اما در عمل به سختی می توانند این کار را انجام دهند. سعی کنید با چشم باز و با دقت شرکت میزبان مدنظر خود را انتخاب کنید و در مورد تعداد شرکت های میزبان وب و عملکرد و کارایی هرکدام از آن ها به دقت جستجو کنید. سعی کنید شرکت هایی را انتخاب کنید که میزبانی مخصوص وردپرس را نیز ارائه می دهند.
توجه: برای انتخاب میزبان سایت مناسب توصیه می کنم مطلبی که در مورد ویژگی های برترین هاست های وردپرسی توسط سایت خوب منتشر شده است را مطالعه فرمایید.
4- امنیت سایت خود را بهبود بخشید
مراقبت از امنیت وب سایت یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در وب سایت ها انجام شود زیرا هکرهای آنلاین می توانند برای شما مشکلات جدی به وجود آورند و با حمله های مخربانه می توانند زمان داون تایم سایت شما را افزایش می دهند. شما بایستی تمام مراحل احتمالی و ممکن را برای افزایش امنیت وب سایت خود در برابر حمله های آنلاین انجام دهید. اگر قادر باشید وب سایت خود را از حمله های امنیتی مصون بدارید، می توانید به سادگی زمان آپتایم سایت خود را افزایش دهید. در صورتی که در درک مفاهیم پیچیده فعالیت های امنیتی سایت با مشکل مواجه هستید، درنگ نکنید و حتما سایت خود را برای بازبینی به یک متخصص امنیت وب سایت بسپارید.
توجه: برای بهبود امنیت وب سایت خود توصیه می کنم مطلبی که در مورد تکنیک های ارتقاء امنیت وردپرس توسط سایت خوب منتشر شده است را مطالعه فرمایید.
5- سرعت وب سایت خود را همواره مورد توجه قرار دهید
شما باید در قبال سایت خود جدی باشید. به دلیل این که سرعت بارگذاری سایت ، یکی از عوامل مهم و موثر در سئو می باشد ، شما بایستی آن را در دستگاه های مختلف بررسی کنید و برای حل مشکلات احتمالی اقدام کنید. وقتی که شما به سرعت بارگذاری سایت و عملکرد آن توجه دارید ، می توانید با دلایل متنوعی مواجه شوید که باعث ایجاد توقف در وب سایت شما می شوند و مسائل جدی برای آن به وجود می آورند.
6- زمان بارگذاری سرور سایت خود را کاهش دهید
در اکثر مواقع ، توقف و خرابی وب سایت شما به دلیل اختلال پیش بینی نشده ای است که در سرور رخ می دهد. بایستی برای کاهش زمان بارگذاری در سرور سایت خود اقداماتی انجام دهید که در ادامه تعدادی از این موارد آورده شده است :
- کدهای خارجی در سایت خود را کاهش دهید.
- از حافظه نهان (کش) به درستی استفاده کنید.
- از پلاگین های غیرضروری و مشکل آفرین اجتناب کنید.
- حجم سایت خود را کاهش دهید.
- به جای استفاده از تصاویر در سایت خود ، از کدهای CSS استفاده کنید.
زمانی که وب سایت سبکی داشته باشید ، سرور شما متحمل فشار کمتری می شود و احتمال خرابی سایت شما تا حد زیادی کاهش یابد.
نکته پایانی : مانیتورینگ آپتایم وب سایت
مانیتورینگ آپتایم وب سایت مساله بسیار مهمی است زیرا اگر وب سایتی حتی برای 1 دقیقه خراب شود و از کار بیفتد ، سایت شما از لحاظ درآمد و اعتمادی که کسب کرده است با مشکلات جدی مواجه می شود. با استفاده از توصیه ها و پیشنهاد هایی که در این مقاله آورده شده ، می توانید به سادگی زمان آپتایم و داون تایم سایت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که بازدیدکنندگان همواره و در تمامی زمان ها می توانند به سایت شما رجوع کنند.
امیدوارم این مطلب مفید و آموزنده باشد و از همراهی شما بی نهایت سپاسگزارم.
منبع: wpsecuritylock.com