تا حالا برایتان سوال پیش آمده که چرا وبسایت شما در گوگل رتبه ی جستجوی خوبی ندارد؟ شما یک وبسایت با طراحی حرفه ای ایجاد کرده اید ، ماه ها صبر کرده اید و با این حال هنوز باید صبر کنید و ببینید چه زمانی در موتور جستجوی گوگل رتبه خوبی کسب می کنید؟
خب…
حتما یک جای کار می لنگد…
برای به دست آوردن رتبه ی بالاتر در گوگل ، اعمالی هستند که باید حتما انجام دهید.
در زیر 7 تاکتیک سئو برای به دست آوردن رتبه ی جستجوی بالاتر در گوگل را مشاهده می کنید.
1- تحقیق در مورد کلید واژه
ابتدا باید تصمیم بگیرید به دنبال چه کلید واژه ای می خواهید بروید.
در این مورد فکر کنید: ” مخاطبین مورد نظر شما در موتور جستجوی گوگل چه نوع کلید واژه هایی را تایپ می کنند تا به محصولات یا خدمات شما دست پیدا کنند؟ “
تنبل نباشید ، کمی زمان بگذارید و به ایده پردازی مشغول شوید تا چند ایده ی کلید واژه به ذهنتان برسد و آنها را بنویسید. سپس ، با استفاده از ابزار Keyword planner گوگل در مورد حجم ماهانه ی جستجوی آن کلید واژه ها تحقیق کنید تا بتوانید بهترین آنها را انتخاب کنید.
باید اطمینان حاصل کنید که کلید واژه ی مورد نظر شما میزان خوبی در جستجوی ماهانه داشته و با محتوای وبسایت شما ارتباط داشته باشد. برای انجام این کار، فقط کافی است یک حساب کاربری Google AdWords ایجاد کنید تا بتوانید از این ابزار استفاده کنید.
سپس ، کلید واژه ی خود را وارد کنید و روی کلید “Get ideas” کلیک کنید تا لیستی از کلید واژه ها با ترافیک تخمینی ماهانه برای شما نمایش داده شود.
حالا همین روند را برای ایده ی کلید واژه ی بعدی انجام دهید تا زمانی که بهترین گزینه را بیابید.
البته در این روش ، گوگل میزان دقیق جستجوی کلمات را به شما نشان نمی دهد ، برای حل این مشکل ، روش مشاهده میزان دقیق جستجوی کلمات در گوگل را نیز قبلا برایتان توضیح داده ام.
2- از کلید واژه های بلند و طولانی استفاده کنید
یک کلید واژه ی بلند و طولانی به کلید واژه ای با طول بلند گفته می شود که معمولا 4 تا 8 کلمه باشد. برای مثال ، اگر کلید واژه ی مورد نظر “خدمات تعمیر خودرو” می باشد ، نسخه ی طولانی و بلند آن می تواند “خدمات تعمیر خودروی شبانه روزی در تهران” باشد.
اگر قصد دارید خدمات تعمیر خودروی شبانه روزی در تهران ارائه دهید ، فکر می کنید کدام کلید واژه مناسب تر است؟ کلید واژه ی “خدمات تعمیر خودرو” ممکن است افرادی را جذب کند که به دنبال تعمیر خودرو در اصفهان هستند ، که چنین افرادی مخاطبین مورد نظر شما نیستند.
در حالی که کلید واژه ی بلند و طولانی فقط مشتریانی را جذب می کند که خواهان تعمیر خودرو در تهران هستند ، به خصوص آنهایی که خواهان این خدمات پس از ساعات کاری می باشند. همچنین ، کلید واژه های بلند و طولانی به خاطر نرخ رقابت کمتری که دارند ، آسان تر و سریع تر رتبه می گیرند.
اما ممکن است بپرسید: “اگر اکثر مردم با کلید واژه های کوتاه در گوگل جستجو می کنند آن وقت چه؟”
با توجه به آمار منتشر شده توسط منابع معتبر با اعتماد اعلام می کنیم که نیمی از عبارات جستجو 4 کلمه ای یا بیشتر هستند ، و این بدان معناست که اکثر کاربران برای جستجو از عبارت های طولانی و بلند استفاده می کنند.
دوست دارید ایده های کلید واژه ای بلند و طولانی بیشتری داشته باشید؟ کافی است کلید واژه ی مورد نظر خود را در موتور جستجوی گوگل وارد کنید و قسمت “جستجوهای مرتبط با…” که در زیر صفحه ی نتایج جستجو قرار گرفته است را بررسی کنید.
3- تگ عنوان
تگ عنوان ، به تیتر صفحه ی وبسایت شما گفته می شود که به گوگل می گوید این صفحه در مورد چه موضوعی مطلب دارد. این عنوان می تواند با عنوان پست شما یکسان یا متفاوت باشد.
وقتی کاربران اینترنت برای کلید واژه ی خاصی جستجو می کنند ، گوگل از این اطلاعات استفاده می کند تا تصمیم بگیرد آیا صفحه ی شما به عبارت جستجوی کاربران مربوط هست یا نه. این یکی از روش های اصلی برای دست یافتن سریع به رتبه ی جستجوی بالاتر در گوگل می باشد.
پس حتما کلید واژه ی مورد نظر خود را در تگ عنوان بگنجانید تا مردم تشویق شوند وبسایت شما را بررسی کنند.
اگر از وردپرس برای وبسایت خود استفاده می کنید ، کافی است Yoast SEO را نصب کرده و پیش از انتشار پست ، تگ عنوان خود را در زیر قسمت ویراستاری پست وارد کنید.
همچنین ، مراقب باشید که تگ عنوانتان بیش از 65 حرف نباشد تا به صورت یک عنوان کامل (بدون ناقص شدن) در صفحه ی نتایج گوگل نمایش داده شود.
4- ساختار URL
برای به دست آوردن رتبه ی بهتر در گوگل ، از ساختار مختصر و معناداری برای URL تمام صفحات وبسایت خود استفاده کنید. یک مثال بد از ساختار URL می تواند این مورد باشد:
https://sitekhoob.com.com/p=2
این URL بی معناست و شامل کلید واژه ی مورد نظر نیست. همچنین مراقب باشید ساختار URL خود را بلند و زشت نسازید. مثل این مورد:
https://sitekhoob.com/services-we-provide/car-repair-service/tehran/24-hours-fast-reliable-car-repair-service-on-demand
در عوض، از یک ساختار URL مختصر و معنادار مانند نمونه ی زیر استفاده کنید:
https://sitekhoob.com/24-hours-car-repair-service-tehran
اگر از وردپرس استفاده می کنید ، فقط کافی است به قسمت تنظیمات رفته و در بخش “پیوندهای یکتا” ساختار URL را تغییر دهید.
نکته: برای وبسایت های فارسی زبان اگر بخواهیم از کلمه کلیدی داخل URL استفاده کنیم به این معناست که باید بخشی از URL فارسی باشد و این باعث ناخوانا شدن آدرس در شبکه های اجتماعی می شود. پس توصیه می شود از کلمات انگلیسی استفاده کنید.
5- تگ های H زیرتیترها
گوگل به تگ های H1 , H2 , H3 و H4 امتیاز بیشتری داده و توجه بیشتری به آنها می کند. از آنجایی که اکثرا H1 برای عنوان اصلی به کار می رود ، سعی کنید در محتوای خود از تگ های H2 , H3 و H4 به عنوان زیرتیتر استفاده کنید تا به گوگل در درک بهتر ساختار محتوای خود کمک کنید.
در صورت امکان ، چند نمونه از کلید واژه های مرتبط را در تگ های H خود بگنجانید تا فرصت بهتری برای به دست آوردن رتبه های بالاتر داشته باشید. برای مثال اگر از افزونه ی رایگان Yoast SEO استفاده می کنید ، می توانید یک کلید واژه ی متمرکز برای هر پست یا صفحه ی وبسایتی که می خواهید رتبه ی جستجوی بالاتری در گوگل به دست آورد ، به کار ببرید. سپس کلید واژه ی متمرکز را نه تنها باید در طول پست ، بلکه در سرتیترهای H2 نیز به کار ببرید.
6- سرعت وبسایت
دست اندرکاران گوگل ، از سرعت وبسایت به عنوان یکی از عناصر رتبه بندی در الگوریتم پیچیده ی خود استفاده کرده اند. تمرکز اصلی گوگل روی تجربه ی کاربران است ، و سایتی که سرعت بارگذاری کندی دارد بد جوری به تجربه ی کاربری صدمه می زند.
از این رو ، باید اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما سریع بارگذاری شود تا بتوانید در موتور جستجوی گوگل رتبه ی بالاتری بگیرید.
برای افزایش سرعت وبسایت وردپرسی ، مراحل زیر را انجام دهید:
- یک قالب کم حجم ، سریع و کاربردی انتخاب کنید
- افزونه های غیر ضروری را غیر فعال یا حذف کنید
- برای سایت خود یک افزونه ی اسفتاده از کش را نصب و فعال کنید (به عنوان مثال: W3 Total Cache)
- از نرم افزارهای فشرده کننده ی تصاویر استفاده کنید تا همه ی تصاویر وبسایت خود را کم حجم کنید
سپس ، به سراغ GTMetrix بروید و URL وبسایت خود را وارد کنید تا سرعت وبسایت را تست کنید.
حالا، به هر روش ممکن سرعت را بهبود ببخشید تا بارگذاری سایت شما سریع تر انجام شود.
7- ویژگی موبایل پسند بودن (ریسپانسیو) همیشه در به دست آوردن رتبه ی بالاتر در گوگل کمک می کند
با افزایش روزانه ی کاربرانی که با استفاده از موبایل به جستجوی اطلاعات در گوگل می پردازند ، باید اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما در نسخه های موبایلی نیز عملکرد خوب و قابل قبوی داشته باشد. در غیر این صورت ، به تجربه کاربری وبسایت شما آسیب خواهد رسید – یک معیار رتبه بندی بد از نظر گوگل.
بهترین روش برای پرهیز از این مشکل ، انتخاب یک تم کاربردی برای وبسایت و بررسی منظم آن با استفاده از یک گوشی هوشمند است.
همچنین می توانید از ابزارهای رایگان موجود در گوگل برای تست موبایل پسند بودن وبسایت خود نیز استفاده کنید.
نتیجه
سئو از آن موارد نیست که یک شبه تمام و کمال انجام شود. بلکه زمان می برد و برای پیاده سازی صحیح و نتیجه دادن به زحمت فراوان نیاز دارد. اما ، پاداشی که در ازای زحمات خود به دست می آورید ارزشش را دارد.
در واقع ، سئو هنوز هم یکی از عالی ترین روش ها برای افزایش ترافیک وبسایت است.
پس دست به کار شوید و موارد تاکتیک سئو بالا را برای وبسایت خود به کار ببرید و مطمئن باشید که در عرض چند ماه به نتیجه خواهید رسید.
منبع: dearblogger.org