پس از آن که توانستیم با موفقیت زبان اچ تی ام ال و سی اس اس را فرا بگیریم، در واقع توانسته ایم حداقل های طراحی سایت استاتیک را فرا بگیریم.
در این مرحله اگر بخواهیم عناصر قرار گرفته روی صفحات سایت خود را متحرک ساخته و به نوعی از انیمیشن در صفحات سایت خود استفاده کنیم نیاز به زبانی تحت عنوان JavaScript داریم (به خاطر داشته باشیم که زبان جاوا اسکریپت با زبان جاوا فرق می کند).
در واقع زبان جاوا اسکریپت یک زبان Scripting و یک زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود. به طور کلی منظور از زبان های Scripting این است که این زبان ها در پاسخ به یک رویداد یا درخواست کاری را انجام می دهند اما این در حالی است که یک زبان برنامه نویسی این امکان را به ما می دهد تا بتوانیم بدون وجود یک درخواست نیز کاری را انجام دهیم. نمونه دیگری از زبان های Scripting زبان پی اچ پی است که در ادامه با آن بیشتر آشنا می شویم.
به طور مثال اگر بخواهیم وب سایتی که در آن از زبان جاوا اسکریپت استفاده شده است را نام ببریم می توان به سایت http://www.howarths.nl اشاره کرد که در آن منوها با استفاده از زبان جاوا اسکریپت به گونه ای زیبا طراحی شده اند.
لازم به ذکر است که تسلط به زبان جاوا اسکریپت نیازمند دوره ای اختصاصی است و مسلماً چنانچه بخواهیم در طول این دوره به آن اشاره کنیم فقط موجبات سر در گمی برنامه نویسان مبتدی را فراهم خواهیم آورد بنابراین در طول این دوره به زبان جاوا اسکریپت نخواهیم پرداخت.
منبع: نت شهر