

هاست ابری به نوعی از هاستینگ گفته می شود که اطلاعات وبسایت شما را در یک شبکه ی کامل از مراکز داده یا اطلاعات (که این مراکز دارای منابع نامحدود هستند) توزیع و پخش می کند.
هزینه ی هاست ابری معمولا در ازای تعداد دفعات استفاده محاسبه می شود نه بر اساس میزان منابع مصرف شده. هاست ابری توسط کمپانی های تکنولوژی بزرگی همچون آمازون ، گوگل ، اوراکل ، مایکروسافت و IBM فراهم شده است – اما گاهی از طریق برند های هاستینگ سنتی که وظیفه ی ارائه ی خدمات به مشتری را دارند نیز باز خرید می شود.
عملکرد هاست ابری چگونه است؟
معمولا فایل های وبسایت بر روی یک سرور هاستینگ قرار می گیرند که این سرور توسط یک شرکت هاستینگ تولید و پشتیبانی می شود. یک ابر (Cloud) به یک شبکه ی کامل از مراکز داده گفته می شود که فایل های وبسایت در آن توزیع و پراکنده می شوند. موضوع خیلی پیچیده تر و تکنیکی تر از این حرف ها است ، اما به زبان ساده می توان گفت که هاست ابری در واقع منابع سروری خام هستند که می توان آنها را به اطلاعات وبسایت ها اختصاص داد (این کار بر اساس نحوه ی استفاده و عملکرد سایت ها انجام می شود نه اینکه هر وبسایتی ، هر قسمتی از سرور را که خواست اشغال کند).
خانه را در دنیای واقعی تصور کنید. هاستینگ سنتی مانند خرید یک خانه ، خانه ی روستایی یا یک خانه ی مستقل و مجزا است. شما خانه را می خرید و می توانید هر کاری دوست دارید با آن انجام دهید. هاست ابری شبیه به این است که به همه ی خانه ها در سراسر جهان (در هر زمان که خواستید) دسترسی داشته باشید. فقط کافی است مبلغ اجاره ی هر خانه ای که قصد تصرف آن را دارید را بپردازید.
یک cloud یا ابر واقعی ، توسط بزرگ ترین شرکت های تکنولوژی دنیا ساخته شده است. تعداد این شرکت ها زیاد نیست. آمازون بزرگ ترین آنها است. بقیه ی شرکت ها به ترتیب بزرگ بودن عبارتند از گوگل ، مایکروسافت ، اوراکل و IBM.
هاست ابری یک محصول است و همچنین می توان آن را به شرکت های هاستینگ سنتی نیز فروخت. آنها معمولا cloud های مخصوص به خود ندارند. در عوض ، این شرکت های سنتی اعتبارات را از یک cloud متعلق به یک شرکت بزرگ خریده و ارائه می دهند.
این محصول به این خاطر موفق است که هیچ کدام از ارائه دهنگان خدمات ابری (Cloud) ، پشتیبانی تکنیکی ارائه نمی دهند، هیچکدام. همچنین ، هیچوقت نمی توان واقعا فهمید که هزینه ی حاصله چقدر است. من یک سایت کوچک در ابر گوگل به مدت یک سال داشتم. فکر کنم هزینه ی آن چند ده دلار شد و همه ی این هزینه توسط اعتبار ثبت نام من پرداخت شد (اعتباری که هنگام ثبت نام در ابر به من اعطا شد). اما این هزینه برای اکثر سایت هایی که ماهانه چند هزار بازدید کننده دارند بین 10 تا 40 دلار در ماه می باشد و محاسبه ی هزینه بر اساس این است که سایت چقدر بزرگ و پیچیده است.
موارد استفاده ی هاست ابری چیست؟
هاست ابری برای اداره ی وبسایت هایی استفاده می شود که به منابع مختلف و عملکرد نامحدود نیاز دارند. سایت شما تنها زمانی که قطع می شود (بالا نمی آید) ، زمانی است که گوگل یا آمازون قطع باشند! این اتفاق گاهی می افتد ، اما معمولا فقط چند دقیقه طول می کشد و تیتر خبر سراسر دنیا می شود.
اگر می دانید که چه تعداد بازدید کننده دارید و وبسایت شما چقدر موثر و فعال است، پس هاست ابری می تواند برای شما ارزان تمام شود. می توانید میزبانی یک سایت را با هزینه ی مستقیم روی یک ابر خریداری کنید. اما اگر حتی ترافیک کمی هم داشته باشید ، می توانید میزبانی را از طریق شرکت های هاستینگ سنتی انجام دهید که شاید هزینه ها خیلی هم به صرفه نباشد.
نقل مکان به ابر معمولا توسط مالکان وبسایت انجام می شود چون آنها از شرایط وبسایت خود خبر دارند و می توانند عملکرد آن را مدیریت کنند. در یک ابر، می توانید در زمره ی سایت های بسیار سریع و در دسترس و قابل اطمینان قرار بگیرید. اما به هر حال این پیچیدگی ها یک نقطه ضعف هم دارند و آن هم هزینه ی کلی است.
وقتی مشتری حتی نیازی به هاست ابری نداشته باشد ، من 100% وبسایت های دارای هاست ابری را پیشنهاد می کنم.
هاست ابری نقش بسیار مفیدی نیز ایفا می کند ، مخصوصا برای فضای نگهداری فایل ها. برخی هاست ها برای بکاپ گیری خودکار، ذخیره سازی فایل ها و کنترل ترافیک ، امکانات اضافی ارائه می دهند.
از هاست ابری چه انتظاری باید داشت؟
چون بر اساس میزان استفاده هزینه پرداخت می کنید، استفاده از هاست ابری جنبه های مختلفی دارد.
انتظاراتی که می توانید از این سیستم داشته باشید عبارتند از:
- نصب ابری
- پشتیبانی مشتری (نصب ابری چقدر باعث کمک به مشتریان می شود؟)
- قیمت بر اساس میزان استفاده سایت ها
- امکانات اضافی (مثلا بکاپ گیری خودکار و غیره)
بهترین ارائه دهندگان هاست ابری
من هم برای پروژه های خودم و هم برای مشتری هایم از چند ارائه دهنده ی هاست ابری استفاده می کنم. 5 شرکت اصلی که از آنها استفاده می کنم و واقعا از آنها راضی هستم را در جدول زیر مشاهده می کنید. من نقطه نظرها و بازخورد های مشتری هایم را نیز در نظر می گیرم ، اما همه ی داده ها و نظرهای ارائه شده در این مقاله بر اساس تجربه ی حرفه ای خودم است.
نام | بهترین ویژگی ها |
SiteGround | عالی از نظر قیمت، منابع زیاد و پشتیبانی مشتری عالی |
HostGator | پهنای باند نامحدود و قیمت های عالی |
CloudWays | عملکرد بسیار عالی و پشتیبانی مشتری عالی |
بهترین گزینه برای اداره ی سایت روی ابر گوگل | |
DigitalOcean | پلتفرم مناسب برای توسعه دهنده و پیاده سازی سریع و گسترده |
البته تمام موارد بالا جزء شرکت های هاستینگ خارجی هستند ، در ایران نیز نمونه های موفقی از هاست ابری داریم که از بین میتوان به پارس پک اشاره کرد.
همچنین توجه داشته باشید استفاده از یک پلن هاست ابری به صورت خودکار مشکلات سرعت وبسایت شما را برطرف نمی کند. برای بهبود سرعت سایت موارد زیادی هست که باید همه آنها رعایت شوند.
منبع: shivarweb.com