در گذشته سؤالات زیادی در مورد بهینه سازی و ساختار مناسب آدرس صفحات سایت وردپرسی دریافت کردیم. این سؤالات تقریبا در مورد همه چیز بود. از لزوم قرارگیری دسته بندی داخل آدرس صفحات سایت گرفته تا طول آدرس ها. در این مطلب برخی از این سؤالات را انتخاب کرده و به آنها پاسخ می دهیم.
امیدواریم بتوانیم اطلاعات بهتری در مورد ساختار مناسب آدرس صفحات سایت برای سئو به شما بدهیم.
ساختار مناسب آدرس صفحات سایت های وردپرسی برای سئو
Yoast که سازنده یکی از محبوب ترین پلاگین های سئو برای وردپرس است به شما پیشنهاد می کند از ساختاری ساده و واضح برای آدرس صفحات استفاده کنید. تمام کردن آدرس صفحه با نام مطلب ، روش بهتری است و شما می توانید قبل از نام مطلب ، نام دسته بندی مطلب را نیز در آدرس بیاورید. برای به کار بردن یکی از این روش ها ، لازم است در قسمت پیوندهای یکتا یکی از این ساختارها را وارد کنید:
- /%postname%/ (فقط نام مطلب در آدرس صفحه نمایش داده می شود)
- /%category%/%postname%/ (نام مطلب و دسته بندی آن در آدرس صفحه نمایش داده می شود)
به عنوان یک مزیت نیز ، پیشنهاد می کنیم کلمه کلیدی اصلی را جایی در نام مطلب بگنجانید. زمانی که بخش snippet در پلاگین Yoast را بررسی می کنید ، اگر از کلمه کلیدی اصلی در نام مطلب استفاده کرده باشید ، خواهید دید که آن کلمه در قسمت آدرس به صورت درشت تر نمایش داده می شود.
استفاده از تاریخ در آدرس صفحات
استفاده از تاریخ در آدرس صفحات سایت ، هرگز مزیت های زیادی برای شما نخواهد داشت. وقتی در ساختار آدرس صفحات سایت از تاریخ استفاده می کنید ، به طور خودکار تاریخ مطالبتان را اعلام می کنید. کاربران اینترنتی طبیعتا به دنبال مطالبی هستند که تاریخ انتشار آنها جدیدتر باشد و تصور می کنند مطالب جدیدتر ، اطلاعات بهتری ارائه می دهند. هرچند گاهی اوقات مطالب قدیمی تر می توانند اطلاعات بسیار ارزشمندتری داشته باشند اما به خاطره تاریخ انتشارشان نمی توانند به اندازه مطالب جدیدتر کلیک دریافت کنند.
آیا باید در ساختار آدرس صفحات سایت از دسته بندی استفاده کنیم؟
اگر نام دامنه سایت شما خوب و کوتاه است و شما برای دسته بندی ها از اسامی توصیفی استفاده می کنید ، به راحتی می توانید این اسامی را داخل آدرس صفحات نیز استفاده کنید. این کار برای سایت شما خوب هم هست اما دقت کنید: اگر از یک نام طولانی برای مطلبتان استفاده کرده اید که باعث طولانی شدن آدرس می شود و در این حال نام دسته بندی را هم به آدرس صفحه اضافه کنید ، این کار باعث سخت شدن اشتراک گذاری مطالب سایتتان در شبکه های اجتماعی می شود. همچنین مطلب شما در گوگل نیز امتیاز بالایی کسب نخواهد کرد.
اگر تصمیم دارید از نام دسته بندی ها در ساختار آدرس صفحات استفاده کنید ، مطمئن شوید که هر مطلب را فقط در یک دسته بندی قرار می دهید.
آیا باید در ساختار صفحات از پسوند html. استفاده کنیم؟
از نظر سئو و کسب رتبه ، حفظ کردن پسوند html. در انتهای آدرس صفحات ، مزایای کمی دارد. البته این کار ممکن است مزایای دیگری هم داشته باشد اما در مورد سایت های وردپرسی که به زبان PHP هستند ، افزودن اجباری پسوند به انتهای آدرس صفحات توصیه نمی شود و کمکی به شما نمی کند. حتی در صورتی که یک سری از پسوندهای خاص مثل exe. را به انتهای آدرس صفحات اضافه کنید می تواند باعث صدمه خوردن رتبه سایتتان شود.
آیا کلمه کلیدی اصلی همیشه باید ابتدای آدرس صفحه باشد؟
این کار کمی به شما کمک می کند ، اما در صورتی که کلمه کلیدی جزء چند کلمه ابتدایی آدرس صفحه باشد هم خوب است. سؤالی که برای خیلی از مدیران سایت پیش می آید این است که برای ساختار مناسب آدرس صفحات سایت در زبان فارسی چگونه باید عمل کرد؟
از آنجایی در طراحی سایت حرفه ای باید آدرس تمام صفحات ، مناسب سئو (SEO Friendly) باشد و کاربران به راحتی بتوانند آن را به خاطر بسپارند تا بعدا به آن آدرس مراجعه کنند ، استفاده از کلمات فارسی در آدرس صفحات سایت توصیه نمی شود چرا که باعث ترکیب شدن واژه های انگلیسی و فارسی می شود و ساختار آدرس صفحات را پیچیده می کند. در سایت خوب نیز تمامی آدرس ها به صورت انگلیسی هستند تا راحت تر به خاطر سپرده و سئو شوند.
چند کلمه باید در آدرس صفحه استفاده کنیم؟
اگر بتوانید طول عنوان مطلب را بین 4 تا 5 کلمه تنظیم کنید ، خیلی خوب و طبیعی است. هرچقدر از این مقدار بیشتر شود ، کیفیت آدرس پایین تر می آید. الگوریتم های گوگل معمولا به کلمات اضافی توجه زیادی نمی کنند و اعتبار زیادی به این آدرس ها نمی دهند.
آیا باید ساختار آدرس صفحات را برای سئوی بهتر تغییر دهید؟
ممکن است توقع داشته باشید پاسخ این سؤال یک بله ساده باشد. هرچند اگر از راه اندازی سایت شما چند وقتی می گذرد شاید دوست نداشته باشید در این زمینه تصمیمات شدید بگیرید. آیا در چند سال گذشته از تاریخ در آدرس صفحات استفاده کرده اید؟ در این صورت شاید عاقلانه باشد که تغییری در ساختار آدرس ندهید. تنها در صورتی که سایت شما به تازگی شروع به فعالیت کرده است تغییر ساختار آدرس صفحات صدمه زیادی به شما نمی زند و می تواند مزایای بسیار زیادی برایتان داشته باشد.
هرچند در صورتی که از ساختار قدیمی آدرس صفحات اینترنتی (?P=) استفاده می کنید تغییر ساختار ، لازم است و به مدت فعالیت سایت شما کاری ندارد. این کار پتانسیل سایت شما برای نمایش در نتایج گوگل را به شدت افزایش می دهد.
اگر تصمیم دارید از تاریخ در ساختار آدرس صفحات استفاده نکنید ، در صورتی که از وب سرور آپاچی استفاده می کنید می توانید کد زیر را به فایل htaccess. که در هاست سایتتان وجود دارد اضافه کنید و آدرس های با ساختار /yyyy/mm/dd/%postname%/ را ریدارکت کنید :
RedirectMatch 301 /d{4}/d{2}/d{2}/(.*) https://sitekhoob.com/$1
برای NginX نیز می توانید کدهای زیر را در تنظیمات سایت به کار ببرید:
location ~ /d{4}/d{2}/d{2}/(.*) {rewrite ^(.*)$ https://sitekhoob.com/$1 permanent;}
- توجه داشته باشید که در هر دو نمونه کد باید آدرس سایتتان را جایگزین آدرس سایت خوب کنید.
ساختار مناسب آدرس صفحات سایت وردپرسی
به طور کلی ، ساختار آدرس صفحات اگر به درستی چیده شده باشد ، بین دو سایت مختلف تفاوت زیادی نخواهد داشت. توصیه می کنیم قبل از اینکه شروع به انتشار پست های زیاد کنید ، ابتدا بررسی کنید آیا ساختار آدرس صفحات سایتتان به درستی چیده شده است یا خیر؟ هر زمان تصمیم گرفتید ساختار آدرس صفحات را تغییر دهید ، مطمئن شوید بازدیدکنندگان را به درستی از ساختار قدیم به ساختار جدید هدایت می کنید.
منبع: yoast.com