دوست دارید نحوه ی استفاده از FTP برای آپلود فایل ها در وبسایت وردپرسی خود را بیاموزید؟ FTP یا پروتکل انتقال فایل ، یک روش سریع و ساده برای آپلود فایل ها به وبسایت است. در این مقاله ، من نحوه ی استفاده از FTP برای آپلود فایل ها در وردپرس را توضیح می دهم.
FTP چیست؟
FTP مخفف عبارت File Transfer Protocol به معنی پروتکل انتقال فایل است. این ویژگی به شما اجازه می دهد فایل ها را از رایانه ی شخصی خود به حساب کاربری هاست وبسایت خود انتقال دهید.
حالا ممکن است فکر کنید قبلا هم ویژگی آپلود فایل در محیط ادمین وردپرس برای آپلود فایل هایی همچون تصاویر، ویدئو، صوت ، pdf و غیره وجود داشت.
چرا به FTP نیاز داریم؟
به این دلیل به FTP نیاز داریم که بتوانیم در سایت وردپرسی که گاهی به خاطر یک ارور ، فایل آپلود نمی کند ، به صورت دستی فایل ها را انتقال دهیم. به طور مثال: یکی از رایج ترین این ارورها زمانی رخ می دهد که حجم فایلتان بیش از 20 مگابایت باشد. در این شرایط تنها راه حل ، استفاده از FTP است.
در حالت عادی شما اصلا برای آپلود فایل ها به FTP نیاز ندارید. می توانید به آسانی تصاویر را از بخش مدیریت وردپرس آپلود کنید. حتی می توانید افزونه ها و تم ها را نیز از بخش مدیریت وردپرس آپلود کنید. به هر حال ، گاهی نیاز است یک افزونه یا قالب را به صورت دستی انتقال دهیم.
استفاده از FTP برای آپلود فایل های وردپرس
ابتدا باید یک نرم افزارFTP را دانلود و در رایانه نصب کنید. نرم افزار FTP به شما کمک می کند به هاست وبسایت خود متصل شوید و فایل ها را با استفاده از پروتکل FTP انتقال دهید.
در زیر برخی از محبوب ترین نرم افزارهای FTP را مشاهده می کنید که می توانید از بین آنها یکی را انتخاب کنید. البته من در مطلبی دیگر به صورت مفصل بهترین نرم افزار های FTP را نیز معرفی کرده ام.
- FileZilla (ویندوز، مک ، لینوکس/ رایگان)
- CoreFTP (ویندوز / رایگان)
- WinSCP (ویندوز / رایگان)
- Cyberduck (مک / رایگان)
در این آموزش من از FileZilla استفاده می کنم. می توانید از هر کدام از نرم افزارهایی که دوست دارید استفاده کنید. مفاهیم اولیه در همه ی آنها یکسان هستند.
اتصال به هاست سایت وردپرسی با استفاده از FTP
وقتی نرم افزار FTP خود را باز می کنید ، از شما می خواهد با استفاده از اطلاعات ورود به FTP خود ، به وبسایتتان متصل شوید.
اطلاعات ورود FTP شما وقتی اقدام به خرید هاست وردپرسی می کنید از طریق ایمیل برای شما ارسال می شوند. همچنین می توانید اطلاعات اکانت FTP خود را در قسمت داشبورد سی پنل حساب کاربری هاست خود بیابید.
اگر نمی توانید اطلاعات ورود را بیابید ، پس می توانید با مسئول خدمات هاست خود تماس بگیرید و اطلاعات را دریافت کنید. همچنین این امکان وجود دارد که یک اکانت FTP جدید ایجاد کنید.
وقتی اطلاعات ورود را به دست آوردید ، باید FileZilla را باز کنید و به قسمت File » Site Manager بروید.
با این کار یک پنجره برای شما باز می شود که در آن می توانید اطلاعات وبسایت خود را اضافه کنید. روی کلید “New Site” کلیک کنید و عنوانی برای وبسایت خود وارد کنید.
در ستون بعدی ، از شما درخواست می شود که آدرس هاست خود را وارد کنید. هاست معمولا همان نام دامنه ی شماست.
نکته: در بخش Protocol ، باید SFTP را انتخاب کنید (البته اگر شرکت هاستینگ شما از آن پشتیبانی می کند).
برای فیلد Logon type ، گزینه ی “Normal” را انتخاب کنید و سپس نام کاربری و رمز عبور FTP خود را وارد کنید.
حالا می توانید روی کلیک connect کلیک کنید تا وارد قسمت بعدی شوید. FileZilla تنظیمات وبسایت شما را برای ورود های بعدی ذخیره می کند و یک اتصال FTP جدید برای وبسایت شما باز می کند.
اگر دفعه ی اول است که از طریق این رایانه به وبسایت خود متصل می شوید ، پس FileZilla ممکن است یک پنجره ی تایید صلاحیت و هویت به شما نشان دهد.
جعبه ی کنار متن”Always trust certificate for future sessions” را تیک بزنید و روی کلید OK کلیک کنید تا روند ادامه یابد.
حالا FileZilla تلاش می کند با استفاده از اطلاعاتی که قبلا وارد کردید وارد وبسایت شما شود. وقتی اتصال برقرار شد، لیست فایل ها و فولدرهای وبسایت خود را که در هاستتان موجود است زیر ستون “Remote site” مشاهده خواهید کرد.
ستون Remote site فایل ها و فولدرهای وبسایت شما را نمایش می دهد و بخش “Local site” فایل های درون رایانه ی شما را نمایش می دهد.
می توانید در بخش Local site جستجو کنید تا فایل های درون رایانه ی خود را بیابید (فایل هایی که می خواهید درون وبسایت خود آپلود کنید). سپس، روی فایل راست کلیک کنید و از منوی ظاهر شده گزینه ی Upload را انتخاب کنید.
حالا FileZilla فایل را از رایانه به سایت وردپرسی شما منتقل خواهد کرد. به هر حال ، وردپرس برای اینکه به درستی عمل کند ، به فایل ها و فولدرهای خاص در آدرس های خاص نیاز دارد. این بدان معناست که شما نمی توانید یک فایل را در هر جایی آپلود کنید. باید بدانید که هر فایل را در کجای سایت وردپرسی خود آپلود کنید.
برای مثال ، اگر می خواهید به صورت دستی یک افزونه را در وبسایت خود آپلود کنید ، پس ابتدا باید افزونه را دانلود کنید.
سپس باید فایل افزونه را از حالت فشرده خارج کنید ، داخل فایل فشرده می توانید فولدر افزونه را بیابید. وردپرس در آدرس /wp-content/plugins/ به دنبال افزونه ها می گردد.
پس ابتدا باید به فولدر /wp-content/plugins/ در ستون Remote site بروید. حالا می توانید فولدر افزونه را از رایانه ی خود به وبسایت آپلود کنید.
وقتی افزونه را آپلود کردید ، باید به بخش افزونه ها درون محیط ادمین وردپرس خود بروید و از آنجا افزونه را فعال کنید.
به صورت مشابه ، اگر قصد دارید یک قالب سفارشی را در وبسایت خود آپلود کنید ، ابتدا باید آن را دانلود و از حالت فشرده خارج کنید. حالا می توانید آن را در آدرس /wp-content/themes/ که درون وبسایت قرار دارد آپلود کنید.
FTP فقط برای آپلود فایل ها از رایانه به وبسایت وردپرس مورد استفاده قرار نمی گیرد. بلکه می توان از آن برای دانلود فایل ها از وبسایت و ویرایش فایل ها نیز استفاده کرد.
کافی است روی فایل ها یا فولدرهایی که می خواهید دانلود کنید (در زیر ستون Remote site) راست کلیک کنید و روی گزینه ی Download کلیک کنید.
همچنین می توانید از FTP برای بکاپ گیری از همه ی فایل های وردپرس نیز استفاده کنید. کافی است همه ی فایل ها و فولدرها را انتخاب کنید و آنها را درون رایانه دانلود کنید.
اما به خاطر داشته باشید که این روش فقط برای بکاپ گیری از فایل های وردپرس شماست و شامل محتوا (پایگاه داده) نمی شود. اگر می خواهید محتوا را نیز بکاپ گیری کنید ، می توانید این کار را با ایجاد یک بکاپ دستی از پایگاه داده ی وردپرس خود انجام دهید.
امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا نحوه ی استفاده از FTP برای آپلود فایل ها درون وردپرس را آموخته باشید. همچنین ممکن است مطالعه ی راهنمای گام به گام بهبود امنیت وردپرس نیز خالی از لطف نباشد.
منبع: wpbeginner.com