پس از نصب وردپرس ، اولین کاری که هر تازه کاری باید یاد بگیرد نصب افزونه وردپرس است. افزونه ها به شما اجازه می دهند ویژگی های جدیدی همچون افزودن گالری ، اسلاید شو و غیره را به وردپرس اضافه کنید.
هزاران افزونه ی رایگان و تجاری برای وردپرس وجود دارند. در این راهنمای گام به گام ، من نحوه ی نصب افزونه وردپرس را بیان خواهم کرد.
قبل از آنکه شروع کنید
اگر از wordpress.com استفاده می کنید ، نمی توانید افزونه نصب کنید.
ما گاهی اعتراضاتی مبنی بر اینکه کاربران نمی توانند منوی افزونه ها را در بخش مدیریت وردپرس مشاهده کنند دریافت می کنیم. دلیل این امر آن است که شما از wordpress.com استفاده می کنید که دارای محدودیت هایی است.
در wordpress.com نمی توانید افزونه نصب کنید مگر اینکه نسخه تجاری آنها را تهیه کرده باشید. از طرف دیگر ، می توانید به راحتی هر گونه افزونه ای که دوست دارید را در وب سایت وردپرسی خود که وردپرس آن را از wordpress.org تهیه کرده اید نصب کنید.
نحوه نصب افزونه وردپرس
من سه مورد از بهترین روش ها را برای این منظور بیان خواهم کرد که عبارتند از: نصب افزونه وردپرس با استفاده از جستجو ، آپلود افزونه وردپرس و نصب دستی افزونه وردپرس با استفاده از FTP.
نصب افزونه با استفاده از قابلیت جستوی افزونه
آسان ترین روش نصب افزونه وردپرس استفاده از قابلیت جستجوی افزونه است. تنها نقطه ضعف این گزینه این است که افزونه ی مورد نظر حتما باید در کتابخانه ی افزونه های وردپرس که محدود به افزونه های رایگان است وجود داشته باشد.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که به محیط ادمین وردپرس خود بروید و روی گزینه ی افزونه ها کلیک کرده و سپس روی افزودن جدید کلیک کنید.
حالا صفحه ای شبیه به تصویر بالا مشاهده می کنید. با تایپ نام افزونه یا کار مورد نظرتان افزونه را جستجو کنید. سپس ، لیستی از افزونه ها شبیه به تصویر زیر برای شما نمایش داده خواهد شد:
هر افزونه ای که برای شما مناسب تر است را انتخاب کنید. از آنجایی که من در جستجوی خود به دنبال یک بخش شبکه اجتماعی شناور بودم (که از قضا در اولین افزونه ی نمایش داده شده در لیست موجود است) خیلی ساده روی کلید “هم اکنون نصب کن” کلیک می کنم.
حالا وردپرس افزونه ی مورد نظر را دانلود و نصب می کند. پس از نصب ، پیغام موفقیت همراه با لینکی برای فعالسازی افزونه یا بازگشت به بخش نصب افزونه را مشاهده خواهید کرد.
یک افزونه وردپرس اگر روی سایت شما نصب شود ولی فعال نشود ، عمل نخواهد کرد. پس ادامه دهید و روی لینک فعالسازی افزونه کلیک کنید تا افزونه در سایت وردپرسی شما فعال شود.
همین! شما با موفقیت اولین افزونه وردپرس خود را نصب کردید.
گام بعدی مشخص کردن تنظیمات افزونه است. این تنظیمات برای هر افزونه متفاوت خواهند بود ، به همین دلیل در این مقاله حرفی از آنها به میان نمی آورم.
نصب افزونه با استفاده از قابلیت آپلود افزونه در بخش مدیریت وردپرس
افزونه های پولی در کتابخانه ی افزونه های وردپرس موجود نیستند و در نتیجه این افزونه ها با استفاده از اولین روش بیان شده در این مقاله قابل نصب نیستند.
به همین دلیل وردپرس دارای روش آپلود برای نصب چنین افزونه هایی است. من نحوه ی نصب افزونه وردپرس با استفاده از گزینه ی آپلود در محیط ادمین را نمایش خواهم داد.
ابتدا ، باید افزونه را از منبع اصلی آن دانلود کنید (که به صورت یک فایل زیپ شده است). سپس، باید به محیط ادمین وردپرس بروید و وارد قسمت افزونه ها » افزودن جدید شوید.
حالا، روی کلید بارگذاری افزونه در بالای صفحه کلیک کنید.
با این کار وارد صفحه ی آپلود افزونه می شوید. در اینجا باید روی کلید choose File کلیک کنید و فایل افزونه ای که قبلا در رایانه ی خود دانلود کرده اید را انتخاب کنید.
بعد از اینکه فایل را انتخاب کردید، روی کلید “هم اکنون نصب کن” کلیک کنید.
حالا وردپرس فایل افزونه را از رایانه ی شما آپلود کرده و آن را نصب می کند. در پایان نصب همچون قسمت قبلی، یک پیغام موفقیت مشاهده خواهید کرد.
در این پیغام روی لینک “فعالسازی افزونه” کلیک کنید تا افزونه فعال شده و بتوانید از آن استفاده کنید.
سپس باید تنظیماتی که مناسب شما هستند را مشخص کنید. این تنظیمات در هر افزونه متفاوت هستند ، بنابراین در این مقاله از گفتن آنها صرف نظر می کنم.
نصب دستی افزونه وردپرس با استفاده از FTP
در برخی موارد ، شرکتی که از آن هاست وردپرس تهیه کرده اید ممکن است دارای محدودیت هایی باشد که به شما اجازه ندهد از طریق محیط ادمین یک افزونه را نصب کنید.
در چنین وضعیتی ، بهترین گزینه نصب دستی افزونه با استفاده از FTP است.
روش FTP manager بین تازه کاران از کمترین میزان محبوبیت برخوردار است.
در ابتدا باید فایل منبع افزونه (که یک فایل زیپ است) را دانلود کنید. سپس ، باید فایل زیپ را در رایانه ی خود از حالت فشرده خارج کنید.
این کار فولدری با نام افزونه در سیستم شما ایجاد خواهد کرد. این همان فولدری است که باید به صورت دستی با استفاده از نرم افزار FTP در وبسایت خود آپلود کنید.
برای این منظور لازم است از طریق FTP manager به هاست خود دسترسی یابید. اگر نام کاربری و رمز عبور FTP خود را ندارید ، با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید و از آنها بپرسید البته معمولا پس از خرید هاست ، این اطلاعات برای شما ارسال می شود.
نرم افزارFTP موجود در رایانه ی خود را باز کنید و با استفاده از نام کاربری و رمز ورود فراهم شده توسط هاست اینترنت به وبسایتتان متصل شوید. وقتی اتصال برقرار شد، باید به مسیر /wp-content/plugins/ دسترسی یابید.
سپس ، فولدری که از فایل زیپ استخراج کردید را در مسیر /wp-content/plugins/ در وب سرور خود آپلود کنید.
پس از آپلود فایل ها ، به محیط ادمین وردپرس بروید و روی لینک افزونه ها در منوی ادمین کلیک کنید. در صفحه ی افزونه ها مشاهده می کنید که افزونه ی مورد نظر شما با موفقیت نصب شده است.
حالا روی لینک فعالسازی در زیر افزونه کلیک کنید. پس از فعالسازی باید تنظیمات افزونه را مشخص کنید. افزونه های وردپرس هر کدام دارای تنظیمات مخصوص به خود هستند که از یک افزونه به افزونه ی دیگر متفاوت هستند و من در این مقاله در مورد آنها بحث نمی کنم.
امیدوارم این مقاله به شما در نصب افزونه وردپرس کمک کرده باشد و در صورتی که برایتان مفید بوده لطفا آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین توصیه میکنم به قسمت معرفی افزونه های وردپرس ما نگاهی بیاندازید.
منبع: wpbeginner.com