وقتی سعی دارید بفهمید بهترین مکان برای میزبانی سایت وردپرسی شما کجاست ، باید همه ی اصطلاحات مختلف را بشناسید. دو مورد از مرسوم ترین این اصطلاحات عبارتند از “هاست اشتراکی” و “هاست وردپرسی مدیریت شده”. آیا می دانید کدامیک برای شما مناسب تر است؟
برای یک تازه کار، درک تفاوت بین هاست اشتراکی در برابر هاست وردپرسی مدیریت شده و همچنین اینکه کدام یک برای سایت وردپرسی مناسب تر است می تواند مشکل باشد.
برای کمک به شما، من میزان تفاوت این دو هاست را توضیح داده و همچنین این موضوع که بر اساس وضعیت فعلی شما کدام یک از این دو برایتان مناسب تر هستند را بررسی خواهم کرد.
هاست اشتراکی در برابر هاست مدیریت شده: تفاوت های اساسی
قبل از اینکه به برخی توصیه های خاص برای زمانی که باید بین هاست اشتراکی و مدیریت شده یکی را انتخاب کنید بپردازم ، به نظرم ارائه ی یک مقدمه و معرفی برای این دو نوع هاست بسیار حائز اهمیت است.
نحوه ی عملکرد هاست اشتراکی
در هاست اشتراکی ، شما یک سرور وب را با صدها سایت دیگر به “اشتراک” می گذارید. بسته به اینکه سایت خود را در کجا میزبانی می کنید ، می توانید منابع سرور را با صدها حساب کاربری دیگر به اشتراک بگذارید.
این نوع هاست مزایا و مضراتی به همراه دارد…
با استفاده از این روش اشتراکی ، هاست ها کم هزینه بوده و قیمت های آنها بسیار معقول و مناسب خواهند بود.
اما نکته ی منفی آن این است که سایت شما منابع اختصاصی ندارد. بنابراین اگر یک هاست ، حساب های کاربری زیادی روی یک سرور داشته باشد و آن حساب ها بسیار فعال باشند ، آنگاه ممکن است سرعت سایت شما پایین بیاید…حتی اگر سایت افراد دیگر دچار مشکلات شود ، سایت شما نیز تحت تاثیر آنها قرار می گیرد.
هاست های اشتراکی خوب سعی می کنند با افزودن برخی اقدامات ایزوله سازی (جدا کردن اکانت ها از یکدیگر) و محدود کردن تعداد حساب های کاربری هاست روی سرور این مشکل را برطرف کنند، اما همه ی هاست های اشتراکی نمی توانند در این مورد خوب عمل کنند.
هاست وردپرسی مدیریت شده چگونه عمل می کند؟
هاست وردپرسی مدیریت شده مجموعه ای از سرویس ها و بهینه سازی های خاص وردپرسی است که به یک پلن هاست معمولی افزوده می شوند.
شما می توانید هاست وردپرسی مدیریت شده را در تمام انواع میزبانی از جمله هاست اشتراکی مشاهده کنید. بله ، امکان استفاده از هاستی که هم مدیریت شده و هم اشتراکی باشد وجود دارد (سایت معتبر WP Engime مثال خوبی از این نوع هاست است):
حتی اگر یک هاست وردپرسی مدیریت شده از یک محیط هاست اشتراکی استفاده کند ، احتمال اینکه سیستم در سرورهایش دچار اضافه بار شود بسیار کمتر است ، بنابراین عملکرد منفی که در بالا به آن اشاره شد در این سیستم اتفاق نمی افتد.
به علاوه ، این خدمات اضافه ای هستند که واقعا باعث می شوند هاست وردپرسی مدیریت شده منحصر به فرد باشد.
هاست های وردپرسی مدیریت شده معمولا:
- برای اطمینان از اینکه سایت ایمن باشد ، از قوانین امنیتی خاص وردپرسی استفاده می کنند
- به طور خاص محیط هاستشان را برای عملکرد وردپرسی بهینه می کنند
- به طور خودکار نرم افزار وردپرس و همچنین تم ها و افزونه ها را به روز رسانی می کنند (البته گاهی)
- به طور خودکار هر روز از سایت شما بکاپ می گیرند
- به جای استفاده از متخصصان معمولی هاست ، پشتیبانانی ارائه می کنند که همه متخصص وردپرس هستند
- دارای ویژگی سایت آزمایشی می باشند که با استفاده از آن می توانید به آسانی تغییرات و به روز رسانی های وردپرس را تست کنید
همچنین ، معمولا به جای داشبورد کنترل cPanel معمولی که اکثر هاست های اشتراکی از آن استفاده می کنند ، یک داشبورد هاست سفارشی در اختیار شما قرار می گیرد.
چرا ممکن است انتخاب هاست اشتراکی برای شما بهتر باشد؟
مزیت اصلی هاست اشتراکی قیمت آن است. اگر بودجه ی مناسبی در اختیار دارید ، هیچ دلیلی وجود ندارد که حتی به هاست اشتراکی نزدیک شوید.
اما اکثر ما بودجه ی نامحدود نداریم.
و به همین دلیل هاست اشتراکی محبوب ترین نوع هاست وردپرسی است.
وقتی قیمت این روش را با عملکرد آن مقایسه کنید ، متوجه خواهید شد که هاست اشتراکی ارزش باور نکردنی ای برای اکثر مالکان وبسایت ها (به خصوص مدیران سایت تازه کاری که به تازگی کار خود را آغاز کرده اند) دارد.
به همین دلیل من به همه ی آنها ، هاست اشتراکی را پیشنهاد می کنم.
تا زمانی که وبسایت شما شروع به دریافت ترافیک بالاتر و کسب درآمد بیشتر نکرده است ، هیچ مزیت چشمگیر و صرفه ی اقتصادی در پرداخت هزینه ی بیشتر برای هاست وردپرسی مدیریت شده وجود ندارد.
آیا هاست اشتراکی نکات منفی هم دارد؟
صد البته ، در بالا به یکی از آن نکات اشاره کردم:
مشکل عملکرد در زمانی که ترافیک بالایی به سمت سرور سرازیر می شود
اگرچه وقتی سایت شما تعداد کمی بازدید کننده داشته باشد اکثر هاست های اشتراکی با سرعت بالایی بارگذاری می شوند ، اما زمانی که سایت شما شناخته و محبوب شود و محتوای بیشتری در آن قرار گیرد این وضعیت تغییر خواهد کرد.
در سایت های دارای ترافیک زیاد ، هاست اشتراکی معمولا نمی تواند با سرعت مناسب سایت را بارگذاری کرده و عملکرد سایت شما با مشکل مواجه می شود.
علاوه بر این ، برخی هاست های اشتراکی هزینه دار به خاطر کاهش قیمت ها و جذب مشتری های زیاد ، پشتیبانی بی کیفیتی ارائه می دهند. مسلما می توانید هاست های اشتراکی با پشتیبانی عالی را نیز بیابید ، اما فقط تعداد انگشت شماری از این هاست ها در این دسته قرار می گیرند.
در نهایت، اگر چه هاست شما کمی در کارها کمک می کند ، اما مجبورید در مواردی مانند موارد زیر خودتان مسئولیت را بر عهده بگیرید:
- بهینه سازی عملکرد
- امنیت
- بکاپ ها
- و غیره
چرا ممکن است بهتر باشد هاست وردپرسی مدیریت شده را انتخاب کنید؟
مزایای اصلی هاست وردپرسی مدیریت شده عبارتند از راحتی و عملکرد خوب. مجبورید هزینه ی بیشتری نسبت به هاست اشتراکی بپردازید که این از نکات غیر قابل اجتناب این هاست است.
اما وقتی هزینه ی بیشتر هاست وردپرسی مدیریت شده را می پردازید بدانید که به هیچ عنوان پول خود را هدر نداده اید.
هاست وردپرسی مدیریت شده:
- در زمان شما صرفه جویی می کند
- نیاز به داشتن علم خاص در مورد وردپرس را از بین می برد
- از همان روز اول یک سایت با عملکرد خوب در اختیار شما قرار می دهد
قبلا هم به برخی از این ویژگی ها اشاره کردم، اما در زیر برخی نمونه هایی از آنها را مشاهده می کنید:
- کنترل امنیتی داخلی به معنای احتمال کمتر هک شدن سایت شما
- بکاپ گیری خودکار بدین معنا که اطلاعات شما همیشه ایمن خواهند بود.
- بهینه سازی های عملکرد به این معنا که سایت شما بدون هیچ تلاش مستقیم از طرف شما سریعا بارگذاری می شود. برای مثال ، اکثر هاست های وردپرسی مدیریت شده از قبل عملیات caching را انجام می دهند ، بنابراین لازم نیست نگران قرار دادن یک افزونه ی Caching باشید.
علاوه بر این ، اگر هر موقع به مشکل برخوردید ، می توانید از تیم متخصصان وردپرسی که در اختیار شما قرار گرفته اند کمک بگیرید.
همچنین در تجربه ی شخصی سایت خوب که آن را از هاست اشتراکی به VPS و الان هم نهایتا به هاست وردپرسی مدیریت شده انتقال دادم ، متوجه شدم که این هاست میزان زیادی زمان را صرفه جویی و میزان زیادی دردسر مراقبت سرور را از شما دور می کند.
آیا هاست وردپرسی مدیریت شده نکات منفی نیز دارد؟
خب ، همانطور که انتظار می رود ، نکته ی منفی اصلی این است که برای به دست آوردن همه ی آن ویژگی های راحت و عالی ، باید هزینه ی بیشتری بپردازید.
اگر مشکل بودجه دارید ، می توانید افزونه های رایگانی بیابید که بدون پرداخت هزینه های سنگین ، بتوانند شما را به نوعی به محیط هاست وردپرسی مدیریت شده نزدیک کنند.
برای مثال می توانید از افزونه های زیر استفاده کنید:
- UpdraftPlus برای بکاپ های خودکار رایگان
- BlogVault برای بکاپ و امنیت سفارشی
- Wordfence برای امنیت رایگان
- WP Super Cache برای Caching رایگان
البته آن تجربه ی فوق العاده را در اختیار شما قرار نمی دهند ، ولی در پول و زحمت شما صرفه جویی می کنند.
علاوه بر این ، یک نکته ی منفی عمده ی دیگر این است که برخی هاست های وردپرسی مدیریت شده افزونه های خاصی را (به دلایل عملکردی) محدود می کنند.
برای مثال ، تعجبی ندارد اگر ببینید هاست های وردپرسی مدیریت شده برخی افزونه های معروف مرتبط با پست گذاری را محدود می کنند.
معمولا ، فقط برخی افزونه ها هستند که محدود می شوند ، اما قبل از خرید افزونه باید ابتدا اطمینان حاصل کنید که در هاستی که قرار دارید می توانید از تمام افزونه های مورد نیاز خود استفاده کنید یا نه.
معرفی برخی هاست های وردپرسی اشتراکی و مدیریتی با کیفیت برای شروع
اگر یک مدیر سایت تازه کار هستید ، توصیه می کنم با هاست اشتراکی کار خود را آغاز کنید. سپس ، وقتی سایتتان رشد کرد ، می توانید هاست آن را به هاست وردپرسی مدیریت شده انتقال دهید تا عملکرد آن بهبود یافته و راحت تر شود.
برای هاست های اشتراکی ، دو گزینه ی زیر را برای تازه کاران پیشنهاد می کنم. هر دو گزینه ی ذکر شده ارزشی عالی از نظر قیمت و عملکرد دارند و هزینه ی آنها ماهانه 4 دلار است:
اگر آماده اید تا از هاست اشتراکی به مرحله ی بالاتر بروید ، به عنوان یک پیشنهاد کلی ، Kinsta را توصیه می کنم.
نکته: به دلیل عدم تبلیغات از ذکر نام هاست های ایرانی معذورم اما به طور کلی پارس پک و میزبان فا جزء بهترین ها هستند.
منبع: shoutmeloud.com